Bloggen is nog steeds van deze tijd en iedereen kan het (leren). Om te bloggen heb je niet alleen schrijfvaardigheden nodig, maar ook een plaats om je blog online te zetten. In dit blog zet ik 8 gratis blogtools op een rij.

Als je wilt gaan bloggen heb je meestal meer met je eigen twijfels, onzekerheid en drempels te maken, dan met de technische drempels. Er zijn tegenwoordig voldoende hulpmiddelen waar je weinig of geen technische kennis voor nodig hebt om het op te zetten.

Laten we eerst eens kijken wat ons persoonlijk tegenhoudt en hoe we daar doorheen kunnen komen.

3 Fasen

Er zijn drie fasen waar de meeste bloggers doorheen gaan voor ze kunnen beginnen:

  1. Veel bloggers hebben zich eerst afgevraagd waarom ze dit zouden moeten doen en wat de meerwaarde ervan is, in ‘Bloggen gebruiken als marketing instrument?‘ leg ik uit waarom bloggen voor jouw bedrijf een goed idee is. Hoewel het blog geschreven is voor ondernemers is dit ook voor anderen van toepassing. Lees in plaats van klant, de doelgroep die jij voor ogen hebt.
  2. Geloof jij nog niet dat jij ook kan bloggen? In het blog ‘Ik kan niet schrijven / bloggen, en nu?‘ vertel ik je mijn eigen verhaal en dat ik dit ook niet geloofde. Er staan tips in dat blog hoe ik begonnen ben en wat voor mij werkte. Ik hoop dat het voor jou ook werkt.
  3. En dan het echte beginnen. Waar begin je? In het blog ‘Ik wíl wel bloggen, maar ik weet niet waar ik moet beginnen!‘ heb ik 11 stappen beschreven die kunnen helpen met het beginnen met je eerste blog te schrijven.

Oké, je bent inmiddels overtuigd van het feit dat bloggen een goed idee is voor jou, je gelooft erin dat jij het kan en je bent met behulp van de 11 stappen je eerste blog(s) geschreven. Dan wil je nu je eerste blog online gaan zetten. Er zijn verschillende mogelijkheden om met blogtools dit gratis online te zetten.